Därför ska du fälla dina träd på vintern

https://tippmicke.se/tradfallning-stockholm-nacka-varmdo

Många tror att vintern är en dålig tid att fälla dina träd men i själva verket är det den bästa tiden för trädfällning. Det finns faktiskt flera fördelar med att fälla träd på vintern, här har vi listat några av dem:

  • På vintern finns ingen lövkrona i träden vilket betyder att det är mindre att ta rätt på efter trädfällningen. Det ger dig både en renare tomt men också enklare upparbetning och eventuell borttransport av det som fällts.

  • I och med frysgrader blir gräsmattan inte lika lätt skadad vid trädfällning under vintern finns dessutom gott om tid för eventuella skador att repareras och återhämta sig inför sommaren.

  • Under vintern har saven gått ur trädet vilket gör att stammen är som torrast. Är tanken att du ska tillvarata trädet och hugga ved är det bäst att fälla träden under vintern för att veden därefter ska kunna torka under våren och sommaren. Till nästkommande vinter är veden torr och lämplig för eldstaden. Torr ved avger mer värme och mindre skadlig rök.

  • Under vår- och sommarhalvåret lägger fåglar ägg i sina bon i träden men under vintern har fåglarna flyttat till varmare breddgrader och du kan därför fälla dina träd med gott samvete och utan att förstöra för häckande fåglar. Tänk också på att större avverkningar inte är tillåtet under vissa perioder just på grund av häckande fåglar.

  • Inte bara fåglar utan även flera andra djurarter har sina bon (och ungar) i träden över sommaren. Under vintern är det betydligt färre djur som har kvar sina bon i träden och riskerar att bli hemlösa när du fäller det.

Hösten och vintern är dessutom en tid när det ofta blåser och stormar mer, träd som inte fått nog med vatten en torr sommar löper då större risk att knäckas speciellt om det också kommer stora mängder blöt snö. Passa på och se över skadade och sjuka träd innan höstens och vinterns stormar fäller dem åt dig. Vi kommer gärna ut och stormbesiktar dina träd kostnadsfritt.

Fram till sista februari 2024 får du 15% rabatt på all trädfällning. Kontakta oss för en kostnadsfri offert och villkor. Uppge Vinter24 vi kontakt.