Vi hämtar dina byggsäckar snabbt & enkelt 


Våra smidiga och populära byggsäckar är ett enkelt och prisvärt sätt att bli av med olika typer av avfall från renoveringar, garage- och tomtstädningar så väl som kvistar och ris. Både för dig som privatperson och för företag. Vi hämtar våra egna, så väl som andra typer av säckar oberoende av färg och logga. Alltid prisvärt och med snabb service.

Kontakta oss och få en kostnadsfri offert! 

Byggsäck Large | Byggsäck XL | Övriga byggsäckar | Byggsäckar för företag

Kontakta oss

Hämtning – så funkar det

Våra byggsäckar används av både privatpersoner och företag för att bli av med plankor, gipsskivor, kakel och annat byggavfall men också kvistar, blandat trädgårdsavfall, fallfrukt och grovsopor. När du fått din säck fyller du den när du själv vill och bokar sedan en hämtning. Den smidiga byggsäcken är enkel att hantera, ett bra alternativ till container och avfallet kan sorteras redan från start vilket gör den till ett prisvärt alternativ. Vi hämtar byggsäckar över hela Nacka och Värmdö och hämtar såklart också andra byggsäckar än våra egna.

Byggsäck Large – smidig och enkel att hantera

Vår byggsäck large rymmer 1moch lämpar sig för allt från trädgårdsavfall efter höststädning, grenar och kvistar till mindre plankor, kakel och grovsopor från garaget. Du köper din säck, fyller den när du själv vill och beställer upphämning när det passar dig – smidigt och enkelt! En fylld byggsäck får väga upp till 900 kg och ditt avfall ska alltid vara sorterat. 

Byggsäck XL – perfekt för avlångt avfall 

Byggsäcken XL rymmer hela 2m3 och kan tack vare sin storlek och avlånga format (2x1m) inte bara ge plats åt trädgårdsavfall efter höststädning, grenar och kvistar, plankor och grovsopor från garaget utan också större skivor. Du köper din säck, fyller den när du själv vill och beställer upphämning när det passar dig – smidigt och enkelt!

En fylld byggsäck får väga upp till 900 kg och ditt avfall ska alltid vara sorterat.

Byggsäckar för företag

För företag erbjuder vi såklart både enstaka hämtningar men också hämtning och hantering av större volymer samt löpande när det behövs. Kontakta oss och berätta mer om vilket behov ni har av hämtning av byggsäckar i Nacka och/eller på Värmdö så tar vi fram det perfekta uppläget för just er! 

Byggsäck från andra

Hämtning: från 750 kr ink moms

Vid hämtning av säckar från andra beror priset på säckens storlek
 • Max 800 kg/säck
 • Hämtning 1,5 m från vägen
 • Sorterat material
 • Ej farligt avfall
 • Ej hushållssopor

Har du vitvaror och tryckimpregnerat virke ska det meddelas före beställning.

OBS! Är avfallet inte sorterat tillkommer det en kostand.

Framkörningsavgift tillkommer

Byggsäck Large 

Hämtning: från 750 kr ink moms

Säck: 150 kr ink moms
 • Max 800kg/säck
 • Säcken rymmer 1m3
 • Sorterat material
 • Hämtning 1,5 m från vägen
 • Ej farligt avfall
 • Ej hushållssopor


Har du vitvaror och tryckimpregnerat virke ska det meddelas före beställning.

OBS! Är avfallet inte sorterat tillkommer det en kostand. 

Framkörningsavgift tillkommer

Byggsäck XL

Hämtning: från 875 kr ink moms

Säck: 180 kr ink moms
 • Max 800kg/säck
 • Säcken rymmer 2m3
 • Sorterat material
 • Hämtning 1,5 m från vägen
 • Ej farligt avfall
 • Ej fyllnadsmassor
 • Ej hushållssopor

Har du vitvaror och tryckimpregnerat virke ska det meddelas före beställning.

OBS! Är avfallet inte sorterat tillkommer det en kostand.

Framkörningsavgift tillkommer

Vanliga frågor

 1. Hur ska jag sortera mitt avfall?
  Du ska alltid sortera ditt avfall i olika säckar beroende på avfallstyp enligt följande: 

  - Schaktmassor (jord, sand, glas, grus, sten)
  - Betong, porslin, tegel 
  - Kakel/klinker
  - Brännbart
  - Metall

  - Om möjligt är det också bra om du ur en sorterings- och miljö-hänsyn sorterar trä och gips i egna separata säckar.

  OBS! Farligt avfall ska generellt inte placeras i en byggsäck. Du kan dock använda byggsäckarna för elektronikavfall (allt som har sladd eller batteri), det samma gäller tryckimpregnerat trä om dessa är sorterat separat i en egen byggsäck (extra avgift tillkommer).

 2. Varför kan jag inte slänga farligt avfall i en byggsäck?
  Det är viktigt att vi tillsammans värnar om vår miljö och för att kunna göra det måste det som klassas som farligt avfall hanteras på ett sådant sätt att det inte riskerar att skadar miljön. Om det farliga avfallet blandas med annat avfall i en byggsäck kommer det inte kunna hanteras på ett säkert sätt och vi kan inte ta hand om din säck. Vad som klassas som farligt avfall kan du delvis läsa om här: https://www.notisum.se/rnp/sls/lag/20110927.HTM#B1 där ingår bland annat olja, bensin, målarfärg, elavfall, ljuskällor, kyl och frys, impregnerat trä och däck. Vissa saker kan vi hämta i vår ordinarie hämtning av grovsopor medan annat farligt avfall ligger utanför våra tjänster, mer om det kan du läsa här. 

 3. Vem är ansvarar för byggsäcken?
  När du köpen en byggsäck är den din att göra vad du vill  med, du har i och med det också ansvar för  den till dess att vi hämtar den på anvisad plats. Efter upphämtning är din byggsäck förbrukad. Den som har köpt säcken äger också ansvaret för att den blir upphämtning och inte ståendes på en olämplig plats oavsett om det står ett företagsnamn på säcken.

 4. Kan ni ta hand om hushållssopor?
  TippMicke hanterar inte det som är ät- eller drickbart och som i och med det klassas som hushållsavfall. Det är alltid din kommun som hanterar ditt hushållsavfall.

 5. Vad händer med avfallet i min byggsäck när ni hämtat det?
  Vi säkrar att allt ditt avfall tas om hand på ett miljöriktigt sätt och så mycket som möjligt kommer i första hand att återvinnas för att sedan energiutvinnas. Bara en mycket liten del av allt grovavfall som hanteras behöver gå till deponi. Vi garanterar att dina grovsopor alltid kommer till en återvinningscentral och inte hamnar i vår vackra natur!

Har du övriga frågor eller funderingar går det såklart också bra att
maila oss på: hej@tippmicke.se

– Vi ser fram emot att få hjälpa dig!

Boka direkt genom att fylla i formuläret, skicka ett SMS eller ring TippMicke på +4673 638 84 83