Vi hämtar dina grovsopor över hela Nacka och Värmdö 


Vi tar snabbt, enkelt och prisvärt dina grovsopor till tippen och ser till att de återvinns och hanteras på rätt sätt. Oavsett om du som privatperson eller företag vill bli av med en trasig kyl, har städat ur garderoben eller samlat skräp på tomten hjälper vi dig. Inget jobb är för litet eller stort och vi hämtar grovsopor över hela Nacka och Värmdö. Vi kan bära och lasta eller så kan du använda våra smidiga byggsäckar som vi hämtar fyllda direkt hos dig. Allt arbete utförs med hänsyn till miljön.

Kontakta oss och få en kostnadsfri offert! 

Hämtning av grovsopor för privatpersoner & företag| Upphämtning av elektronik
Kontakta oss

Hämtning av grovsopor

Vi hjälper dig, privatperson eller företag, i Nacka och Värmdö att snabbt, enkelt och prisvärt bli av med din grovsopor. I vårt arbete ingår såklart lastning och uppstädning och vi ser alltid till att ditt grovavfall sorteras och återvinns korrekt på en godkänd avfallsanläggning. 

Vi hämtar och hjälper till med:
 • Upphämtning och lastning av grovsopor från privatpersoner, företag och bostadsrättsföreningar. Vid enstaka tillfällen eller regelbundet. 
 • Upphämtning och hantering av trädgårdsavfall.
 • Tömning av dödsbo. 
 • Tömning av kontor.
 • Upphämtning av elavfall, ljuskällor och vitvaror. 
 • Enklare rivingsjobb, hantering av avfallet efter och uppstädning. 

Så fungerar det

När din upphämning är bokad kommer vi och hämtar dina grovsopor. Vi bär, lastar och ser till att upplevelsen blir ett rent nöje. Våra priser bygger på mängd avfall och tid för lastning. I vissa fall tillkommer en extra kostnad för avfallstyper som inte räknas som ordinarie grovsopor. Vi kan inte ta hand om dina hushållssopor, kemikalier, olja, målarfärg eller bensin.

Prislista grovsopor

Våra priser utgår från att en person med bil kan hämta dina grovsopor. För att kunna hålla utlovade priser måste vi kunna parkera bilen högst fem meter från det vi hämtar. Meddela i förväg om avståndet är längre eller om det behövs 2 personer för att kunna utföra ditt uppdrag .

Tänk på att bara ställa saker som ska slängas på anvisad plats så att vi inte råkar få med en kär ägodel.


Följande avfall/farligt avfall debiteras extra och behöver meddelas innan avhämtning:
 • Tryckimpregnerat virke
 • Bildäck
 • Vitvaror
 • Arbetstid utöver det som ingår debiteras med 100kr/10min och person.

Vanliga frågor 

 1. Vad ingår i grovavfall/grovsopor?
  Förenklat kan du se det som att nästan allt som inte ingår i ditt vanliga hushållsavfall ingår i grovavfall/grovsopor. Det kan alltså vara husgeråd, möbler, böcker, kläder men också avfall från din trädgård så som kvistar, gräs och ogräsrens (för trädgårdsavfall rekommenderar vi dock våra populära byggsäckar).

 2. Kan jag också slänga elektronik och vitvaror?
  Ljuskällor ska omhändertas separat. All elektronik (saker med sladdar och batterier) samt vitvaror räknas om farligt avfall då de kan förekomma tungmetaller i den typen av avfall. Du ska alltså inte mixa elektronik i en påse med vanligt grovavfall. Kyl och frys är farligt avfall ska alltid hanteras och sorteras annorlunda på avfallscentralen vilket gör att det tillkommer en extra avgift.

 3. Räknas byggavfall som grovsopor?
  Byggavfall ingår inte i det som ses som ordinarie grovsopor från dit hushåll. TippMicke kan såklart hantera byggavfall från både företag och privatpersoner. Vanligen rekommenderar vi då våra populära byggsäckar som lämpar sig väl för sortering och hämtning av plankor, gipsskivor, kakel och liknande. Läs vidare om våra populära byggsäckar här eller kontakta oss så berättar vi mer!

 4. Kan jag slänga färg olja med mina grovsopor?
  Färg, olja, bensin och andra kemikalier är klassat som farligt avfall och måste hanteras separat en tjänst som TippMicke idag inte tillhandahåller (är du privatperson brukar du kunna lämna detta på din ordinarie ÅVC). Det gäller även en burk där det bara är lite rester kvar. Är färgburken eller lacknafta-flaskan helt tom kan den dock lämnas med de övriga grovsoporna.

 5. Kan ni ta hand om hushållssopor?
  TippMicke hanterar inte det som är ät- eller drickbart och som i och med det klassas som hushållsavfall. Det är alltid din kommun som hanterar ditt hushållsavfall.

 6. Vad händer med grovsopor/grovavfallet när ni hämtat det?
  Vi säkrar att allt ditt avfall tas om hand på ett miljöriktigt sätt och så mycket som möjligt kommer i första hand att återvinnas för att sedan energiutvinnas. Bara en mycket liten del av allt grovavfall som hanteras behöver gå till deponi. Vi garanterar att dina grovsopor alltid kommer till en återvinningscentral och inte hamnar i vår vackra natur!

Har du övriga frågor eller funderingar går det såklart också bra att maila oss på: hej@tippmicke.se

– Vi ser fram emot att få hjälpa dig!

Boka direkt genom att fylla i formuläret, skicka ett SMS eller ring TippMicke på +4673 638 84 83